Oppsummering fra februar

Hei, og takk for sist!

Nå har det vært travle tider, så vi har ikke hatt kapasitet til å blogge så mye fortløpende. Både jeg og Anette er nye i bloggverden, så vi har kanskje hatt litt høy terskel for å legge ut ting. Vi ser for oss at vi fremover skal bli flinkere til å legge ut, og har en ambisjon på å få til minst ett innlegg per uke. 

Nå kommer det tre innlegg fortløpende, - dette; hvor vi forteller om ting som har skjedd siden vi satt og jobbet på Meieritrappa, - et om midtveisseminaret for sentrumsutviklingsprosjektet på Kyrksæterøra, - og et siste hvor vi forteller om prosjektet vi har tegnet til nå til vår egen midtveisevaluering på NTNU. 


Her kommer en liten sammenfattning av det som har skjedd siden sist:


Quiz-night

Torsdag 2.februar inviterte vi til quiz på Meieritrappa. Motivasjonen var å prøve å lage et sosialt arrangement og få en arena hvor vi kunne komunisere og diskutere prosjektet vårt med Ørabøgget (lokalbefolkninga). Vi ble positivt overrasket over oppmøtet. Det var tre ungdommer som tok turen innom, en del voksne og en god del engasjerte og driftige pensjonister.

Vi presenterte tre ulike scenarioer.
Alle konseptene har sin rot i tanker om at en i framtida burde legge opp til flere fellesskapsstrukturer i bygda. Deling av ressurser,  -kunnskap, utstyr og rom ble godt mottatt fra publikum.


Scenario 1: aktivitetshus






Scenario 2: bofellesskap





Scenario 3: verkstedshus



Vi opplevde at våre tanker resonnerte godt i de oppmøttes egne tanker og at det var en stor gjennkjennelsesfaktor.

Etter presentasjonen delte vi de oppmøtte opp i tre arbeidsgrupper der de fikk jobbe vidre med hvert sitt konsept. Der fikk vi mange gode innspill på elementer som er viktige at vi har med i konseptene. Vi fikk og mer konkrete forslag til utforming av enkelte elementer.

fra workshopen

Etter en halvtime med brainstorming ssamlet vi inn alle forslagene og folk fordelte seg på forskjellige quiz-lag.
quiz

Det var gjevnt mellom de ulike lagene, 23, 23,5 og 24 poeng til vinnerlaget.    

Valentinesday og bålplassbygging i regi av fantastiske Wild at Art

Onsdag 14. februar dro Ingrid til Kyrksæterøa for å se hva kunstnergruppa Wild at Art holdt på med. Wild at Art er ei kunstgruppe som består av Siri Gjære, Ann-Cathrin Hertling og Ida Vie. De jobber med et kunstprosjekt som både heter, og som utspiller seg på Meieritrappa.

Kunstgruppa har fokus på å skape en opplevelse for de som går/ kjører forbi og særlig for de som kommer innom. De har fyr på bålpanna og det jobbes med å etablere en sittegruppe rundt bålplassen. Jeg kommer innom og tenker egentlig jeg bare skal ta og snakke litt med de før bussen går om en times tid. Stemningen er uformell, atmosfæren varm og raus. En føler seg veldig velkommen når en går inn døra.

Det er lagt opp til at en kan ta av seg på beina, de har ullsokker på utlån ved døra. Ute, over bålet, henger det en kaffekjel over flammene, inne er det espressokoker, filterkaffe, kokekjel og et bredt utvalg av tetyper. Det gir assosiasjoner til shisha-bar og middelhavskultur. De lurer på om jeg vil ha en espresso, - ja takk! De har fylt lokalet med møbler, teppe, varm drikke og musikk fra ulike mediespillere fra forskjellige tidsepoker. Gammel reisegramofon, orgel, gitar, platespiller, kasettspiller og mer moderne høytaler med aux-kabel. Det muligheter for alle og enhver å få gamle eller nye favoritter avspilt på foretrukket avspiller.

bålpanne og material til utemøbler
Siri lurer på om jeg ikke vil være litt lengre, Valentines-arrangementet starter kl 19.00, fem minutter etter siste buss går. Jeg drar litt på det, jeg hadde egentlig siktet meg inn på bussen som gikk 13.00. Det er ingen busser i mellom disse. Jeg forklarer situasjonen.

Siri: kan du ikke bare kubbe med oss da?
Meg: kubbe?
Siri: du kan sove hos oss på Barndomshjemmet (huset på campingplassen som de bor i).
Meg: jo, det hadde jo vært supert!

Jeg er strålende fornøyd med at jeg får med meg dagens hovedattraksjon: Valentinskveld på Meieritrappa.

inne i det gamle meieriutsalgslokalet med Wild at Art interiør

Kunstnerene forteller at lokalbefolkninga har et nært og kjært forhold til trappa og plassen utenfor Meieriet. Det er der folk har møttes, hengt, bråket, kysset, kranglet, slått opp og blitt sammen. Helt siden den ble bygget på 50-tallet. Det har vært et viktig sted for fest og ungdomskultur gjennom mange generasjoner. I dag står lokalene uten permanent bruk og det er mye mindre folk som henger der enn før. Kunstnerne sier mange som kommer innom forteller at de har et savn og en sorg for at det ikke lenger er noe aktivitet her.

Jeg får være med å bygge deler av utemøblementet - hjørnesofa og bord til å ta en mer uformell prat i farta. Det er en del som kommer innom og snakker iløpet av dagen og utover ettermiddagen. Noen kommer helt inn, andre foretrekker å bare stoppe opp en liten stund ved bålet og slå av en prat før de skal vidre på aktiviteter på kvelden.

 
fra venstre : Siri Gjære og en av de som har 
bistått de med materiale til byggingen av bålplassen


Kvelden er en stor suksess med en god del folk som kommer innom. Det er både folk som har planlagt å komme, og folk som tilfeldig kommer forbi.

 stemning inne i lokalet med Vipps-bar for annledningen
grilling og stemning ved bålet

historiefortelling ved bålet

 

 

Kurvfest og offisiell åpning av bålpass


Lørdag 17. februar var vi på road-trip til Kyrksæterøra for å være med på den offisielle åpningen av blåplassen forran Meieritrappa. Det er kunstnergruppa Wild at Art, bestående av Ann-Cathrin Hertling, Siri Gjære og Ida Vie som arrangerer, med Hemne kommune som oppdragsgiver, komuneplanlegger Malin Sæter som initiativtaker.

Det var et veldig hyggelig utearrangement i februarsolen med invielse av bålplassen. Mange forskjellige Ørabøgg som møtte fram. Det var sang av Siri Gjære og diktopplesning ved Ann-Cathrin Hertling. Mange bidro med spennende mat, alt fra lokale hjemmelagde lammepølser til Filipinsk créme-brûlée.

sang, åpningstale og diktopplesning

 
folk koser seg i solen til tross minusgrader

mange tok turen for å være med på åpningen


 
 første flamme på den nye bålplassen ved Meieritrappa




historiefortelling ved bålet

Nemean-LAN

Vi var så heldige å komme i kontakt med noen av de som arrangerer Nemean-LAN. Arrangementet varte fra onsdag til søndag i vinterferien. Vi var på bessøk på dagen på torsdag 22. februar. Flinke ungdommer og unge voksne fra Hemen og nærområdet arrangerer LAN i høst og vinterferien for datainteresserte i hele regionen. Vi fikk snakket med arrangørene og et par av deltagerne. De vi snakket med som var på LAN var to brødre på 11 og 17 år fra Meldal kommune og satte stor pris på å ha et aktivitetstilbud i ferien. Han på 11 år hadde store ambisjoner om å ta utdanning innen data, programmering eller nanoteknologi.


fra datasalen 

to fra styret i Nemean



Besøk hos Stranda mek.

Samme dag, 22. februar, får vi besøke Stranda Mekaniske, de som har åpent verksted for ungdom fra 15-18 år på tirsdager fra 18.00 til 21.00. Tilbudet er i regi av kommunen og en foreldregruppe i sammarbeid med Kjør for livet til mekkeinteresserte ungdommer. Vi får snakke med en av mekanikerne som bruker å være der sammen med ungdommene. Han forteller oss at ungdommene som benytter seg av tilbudet er selvgående og har stor kapasitet og mye kunnskap om mekanikk. 

Vi har fra tidlig fase ønsket å ha med et verkstedtilbud i vårt prosjekt (drømmescenario for Meieribygget) og synes det er veldig interessant å få høre og se hva ungdommene holder på med og hvilke fasiliteter de får bruke på Stranda Mek.

verkstedshallen ungdommene får bruke på tirsdag ettermiddag 
med to løftebukker og nøkkelsett 


- Anette og Ingrid

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Første uke på Øra

Vi har levert!